Praktikat Profesionale

nga webmaster

BAZA PRODHUESE

  • Shkolla ka një sipërfaqe toke 7000 m2 afer saj te cilen e ka shnderruar ne Fushen Didaktike per praktikat mesimore te nxenesve te saj, ne te cilen praktikohen parimet e bujqesise biologjike, me qarkullim bujqesor te kulturave.
  • Shkolla ka gjelberuar siperfaqen e tokes perreth saj duke e mbjelle me bime te ndryshme si dafine, ullinj, bime mjekesore apo edhe bime te tjera.
  • Shkolla disponon mjete mekanike nga projekti AGRI- AL i Qeverisë Shqiptare, të cilat ndihmojne në aftesimin praktik e profesional të nxënësve, dhe fale projektit te titulluar “Aleanca per zhvillimin dhe vleresimin e bujqesise familjare ne veri te Shqiperise” zbatuar nga COSPE dhe financuar nga AICS-Agjensia Italiane per Bashkepunim dhe Zhvillim (AID 10916, 2017-2020), eshte ngritur prane Fushes Didaktike dhe Kapanoni i mjeteve mekanike qe perdoren ne kete fushe.

Gjithashtu shkolla ka seren e saj, ne te cilen mbillen bime te ndryshme te zones si domate, kastraveca, rukola, lepjeta (Pazia), patellxhane, spinaq, si edhe lule.

Përkthe »